Na mapie warszawskiej sceny kulinarnej znajduje się Seafood Station Restaurant&Oyster Bar zachwycający swoich gości świeżymi owocami morza i wyjątkowym wnętrzem już od trzech lat. Znajduje się przy Alejach Jerozolimskiej 93 i stanowi obowiązkowy punkt dla amatorów nadmorskich targów rybnych w sercu stolicy.
Seafood Station stawia na najwyższą jakość i świeże, sprawdzone produkty pochodzące od najlepszych dostawców z Europy i świata. W menu pierwsze skrzypce serwowane w różnych wariantach ostrygi, kraby królewskie, homary, mule, krewetki, przegrzebki oraz ryby. Podczas spotkań w większym gronie doskonale sprawdzą się seafood platters, pełne owoców morza doskonale sprawdzające się podczas spotkań w większym gronie. Lokal oferuje również Happy Hours oferującej możliwość skosztowania ostryg w atrakcyjnych cenach.
Lokal wyróżnia się nie tylko pysznym jedzeniem, ale i również niezwykłą aranżacją zaprojektowaną przez Jana Sikorę z pracowni Sikora Wnętrza. Delikatność secesyjnych detali zestawiono z industrialną surowością, co razem tworzy wyjątkowy klimat.
Wnętrze składa się z dwóch poziomów i jest wysokie na 9 metrów. Wprawia odwiedzających w zachwyt wielkimi przeszkleniami, które wprowadzają do środka mnóstwo światła słonecznego. W aranżacji zachowano stalowe elementy konstrukcyjne, widoczne instalacje oraz metalowe schody nawiązujące do portowych hal rybnych. Przytulności nadają gołębiobłękitne tapicerowane kanapy, marmurowe stoliki oraz drewniane krzesła.
Warszawska restauracja jest stosunkowa młoda, natomiast historia Seafood Station rozpoczęła się już osiem lat temu w Sopocie, gdzie znajduje się pierwszy lokal. Właśnie w tym miejscu narodziła się koncepcja miejsca łączącego wyjątkowy wystrój wnętrz z najwyższej jakości owocami morza, inspirowanymi nadmorskimi targami. Miejsce to szybko stało się ikoną Trójmiasta, które przyciąga zarówno lokalnych smakoszy, jak i turystów szukających unikatowych doznań. Obie restauracje zostały zaprojektowane przez Jana Sikorę, który wykreował klimat hal rybnych w eleganckiej nowoczesnej odsłonie.
W przeciągu ostatnich trzech lat Seafood Station w stolicy stał się miejscem do kosztowania wyjątkowych kolacji, ale i również kulinarną podróżą dla kochających smak morza i doskonałego wina. Lokal regularnie wprowadza sezonowe propozycje, organizuje degustacje ostryg i win oraz inspiruje gości do odkrywania nowych smaków. Właśnie w tym miejscu, w centrum stolicy możemy na chwilę przenieść się nad Atlantyk, Morze Śródziemne czy Zatokę Biskajską, kosztując najlepsze owoce morza.
Fot. Materiały prasowe Seafood Station